بررسی میزان ارتباط درجه محافظه کاری با اندازه و ارزش شرکت در صنعت مواد و محصولات شیمیائی. |
پژوهش درباره محافظهکاری حسابداری از جمله تحقیقات اثباتی در حسابداری است. حسابداری اثباتی فرض میکند که محافظهکاری حسابداری بهواسطه الزام قابلیت اثبات و تأیید بالا برای شناخت درآمد و یا قابلیت اثبات و تأیید پایین برای شناخت هزینه در رابطه با قراردادهای پاداش میان سهامداران و مدیران، به وجود آمده است(واتز و زیمرمن، 1979).
در غیاب محافظهکاری ممکن است مدیران با شناسایی درآمدهایی که هنوز تحقق نیافتهاند، به سود موردنظر خود دست یابند و براساس آن پاداش اضافهتری دریافت نمایند. بهنظر میرسد که درصورت عدم تحقق آن درآمدها در آینده، جبران رفتارهای فرصتطلبانه مدیر مشکل باشد و ارزش شرکت نیز کاهش یابد(واتز، 2003).
1-2) ساختار پژوهش
خرید اینترنتی فایل متن کامل :
همانگونه که در این فصل ملاحظه خواهد شد، کلیات مربوط به فرایند تحقیق که شامل بیان مسئله و اهمیت پژوهش و سایر موارد مربوط به کلیات پژوهش، آورده شده است. در فصل دوّم مروری بر مبانی نظری و همچنین به پژوهشهای صورت گرفته در این زمینه، پرداخته می شود. در فصل سوّم به روش انجام تحقیق، فرضیهها، پرسش های پژوهش، همچنین تعداد نمونهآماری و روش های آماری به کار گرفته شده در پژوهش، اشاره شده و در فصل چهارم نیز، تجزیه و تحلیل دادههای حاصل شده و آزمون های مختلف مورد بحث قرار می گیرد و در نهایت در فصل پنجم نیز، نتیجه گیری و پیشنهادها و محدودیتهای پژوهش بیان می شود.
1-3) بیان مسأله و علل برگزیدن موضوع پژوهش
یکی از مفاهیم مؤثر در گزارشگری مالی شرکتها، محافظهکاری است که نفوذ آن در حسابداری سابقهای طولانی دارد. رویههای حسابداری محافظهکارانه، مدیران را از رفتار فرصتطلبانه و خوشبینی بیش از حد در ارائه سود باز میدارد. هدف این پژوهش، بررسی میزان ارتباط درجه محافظهکاری با اندازه و ارزش شرکت در صنعت مواد و محصولات شیمیائی میباشد.
در آمریکا و اروپا از سال 1995 تاکنون مطالعات متعددی در زمینه محافظهکاری انجام شده است. موضوع محافظهکاری یکی از بحث برانگیزترین مواضیعی است که تاکنون در بین پژوهشگران و تدوینکنندگان استانداردهای حسابداری میباشد. بعضی از صاحبنظران اعتقاد دارند که مدیران برای افزایش منافع شخصی خود، در استفاده از معیارهای حسابداری که مبنای اطلاع رسانی برای سرمایهگذاران است، جانبدارانه عمل میکنند. امّا در مقابل برخی معتقدند، محافظهکاری حسابداری، خود موجب بروز رفتارهای فرصتطلبانه میشود و در نتیجه تعادل میان ویژگیهای کیفی حسابداری را بر هم میزند(هندریکسون و ونبردا، 1992).
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-05-08] [ 04:44:00 ق.ظ ]
|