” اثر سطوح مختلف دانه کلزای اکسترود شده و آنزیم چند گانه بر صفات تولیدی جوجه های گوشتی |
: به گزارش خوار و بار جهانی1(FAO) 26 درصد از جمعیت کشورهای در حال توسعه دچار فقر غذایی هستند. این موضوع باعث شده که غذا و تأمین آن جزو مهمترین برنامه های دولت ها باشد. بنابراین برای تولید و تأمین مواد غذایی بایستی زمینه های تولید پایدار فراهم باشد یعنی کشورها قادر به تأمین غذای کافی برای جمعیت در حال رشد خود باشند. به گزارش وزارت جهادکشاورزی مصرف سرانه گوشت مرغ کشور در سال 1391 به ازای هر نفر 25 کیلوگرم بوده است که در مقایسه با گوشت قرمز(15 کیلوگرم در سال) در جایگاه بالاتری قرار دارد. بنابراین مرغداران مهمترین تأمین کنندگان پروتئین حیوانی در کشور و همچنین در دیگر کشورهای در حال توسعه هستند. با توجه به رشد روزافزون جمعیت، افزایش سرانه مرغ و نیاز رو به رشد کشورهای در حال توسعه به تولید گوشت مرغ و محدودیت منابع غذایی مورد استفاده، یافتن منابع جدید غذایی، روش های مختلف فرایند و برنامه های تغذیه ای که موجب افزایش راندمان کمی و کیفی تولیدات طیور می شود، اهمیت بیش از پیش پیدا کرده است. پلی ساكاریدهای غیر نشاسته ای به دلیل افزایش ویسكوزیته مواد هضمی، هضم و جذب مواد مغذی و میزان مصرف خوراك را پایین می آورد. چربیها بواسطه بزرگی ذرات بیش از سایر مواد مغذی تحت تأثیر قرار می گیرند. علاوه بر اثرات مذكور بتاگلوكان هضم نشده موجب چسبندگی مدفوع در حیوان می شود كه وضعیت بستر را نامطلوب می سازد . استفاده از آنزیم چند گانه و یا فرایند حرارتی می تواند در تخفیف اثرات منفی آنها موثر باشد. دانه اکسترود شده کلزا از نظر پروتئین و پروفایل اسید های آمینه مناسب بوده و به دلیل اینکه روغن دانه استخراج نمی شود انرژی آن نیز در سطح بالائی قرار دارد. فرایند اکسترود، قابلیت هضم پروتئین، چربی و نشاسته را بالا برده و همچنین اثرات ضد تغذیه ای آن را تا حد زیادی کاهش می دهد و ارزش تغذیه ای دانه کلزا را بالا می برد. دانه کلزا در اثر اکسترود تحت دمای زیاد(80 درجه سانتیگراد) و فشار بسیار زیاد مارپیچ فولادی دستگاه اکسترودر قرار گرفته و ساختمان پیچیده گرانول های نشاسته درهم شکسته و از دستگاه خارج می شوند. اکسترودینگ طبیعت شیمیایی نشاسته را توسط تغییر دادن شکل طبیعی تحت تاثیر قرار می دهد وسبب تخریب برگشت ناپذیر در گرانول های نشاسته و باعث ژلاتینه شدن می شود.در نتیجه باعث بهبود قابلیت هضم خوراک و افزایش میزان سرعت شکستگی آنزیمی نشاسته به قندهای ساده می شود(جونز،1995 و ساندرز،1998). 1-2- ضرورت اجرای طرح استفاده از سطوح مختلف دانه پرچرب کلزا در تغذیه طیور گوشتی و همچنین استفاده از فرایند اکستروژن و مکمل کردن آن با آنزیم چند گانه برای کاهش اثر مواد ضد تغذیه ای آن احتمالاً بر ارزش تغذیه ای این ماده خوراکی و عملکرد جوجه های گوشتی بیافزاید. بیشتر مطالعات داخل متمرکز بر اثر گروه های آزمایشی جیره ای مختلف حاصل از کنجاله کلزا بر عملکرد جوجه های گوشتی بوده است بنابراین تحقیق در زمینه استفاده از دانه پرچرب کلزا در تغذیه طیور و بررسی راهکارهای بهبود تغذیه ای آن ضروری به نظر می رسد. نتایج این طرح برای پرورش دهندگان جوجه گوشتی و کارخانجات خوراک طیور و همچنین دانشجویان و دانش پژوهان رشته تغذیه طیور حائز اهمیت می باشد. همچنین با مشخص شدن سطح دقیق استفاده دانه کلزای پر چرب اکسترود شده واردات کنجاله سویا به کشور کاهش یافته و بدلیل استخراج نشدن روغن دانه کلزا، در کلزای اکسترود شده، نیازی به استفاده از روغن جهت تأمین انرژی جیره که هزینه زیادی بابت آن پرداخت می شود نمی باشد. 1-3- اهداف مورد بررسی به طور کلی هدف از اجرای این تحقیق مطالعهء بررسی موارد زیر می خرید اینترنتی فایل متن کامل : باشد: مطالعه اثر سطوح مختلف دانه کلزا بر عملکرد تولیدی جوجه های گوشتی مطالعه اثر فرایند اکستروژن دانه کلزا بر عملکرد جوجه های گوشتی مطالعه اثر افزودن آنزیم چند گانه بر عملکرد جوجه های گوشتی مطالعه اثر متقابل احتمالی سطح دانه کلزا، فرایند اکستروژن و مکمل آنزیم چند گانه بر عملکرد جوجه های گوشتی
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-05-08] [ 05:16:00 ق.ظ ]
|