روشهای مبارزه با برخی از بیماریهای درختی در فضاهای سبز شهری |
امروزه شهرسازی یک پدیده فراگیر در تمام جهان است. پارکهای شهری و فضاهای سبز نقش مهمی در تعریف ساختارهای اکولوژیک اکوسیستمهای شهری دارند (گیلبرت[1]، 1989). آنها تنوع زیستی را حفظ و خدمات اکوسیستم مهمی ارائه می دهند (بولاند و هان همر[2]، 1990؛ کرنه و کینزینگ[3]، 2005؛ گاستون و همکاران[4]، 2005؛ اسمیت و همکاران[5]، 2005). در اکوسیستمهای شهری متوسط درجه حرارت و غلظت گازهای گلخانهای در مقایسه با مناطق حاشیهای بالاتر است (گریم و همکاران[6]، 2008). نقش پوشش درختی در اکوسیستم شهری در کنترل آلودگیهای هوا یکی از مهمترین مزایای فضاهای سبز شهری است (باراک[7]، 2000). افزایش شهرسازی میکروکلیمای شهرها را تحت تاثیر قرار داده است. پارکها و فضاهای سبز همچنین خدمات زیستمحیطی، اجتماعی و فیزیولوژیکی بسیاری ارائه می دهند که برای قابل زندگی بودن شهرهای مدرن و همچنین برای ساکنان شهر مهم هستند (فنگ و لینگ[8]، 2003؛ یانگ و همکاران[9]، 2005). درختان در اکوسیستمهای شهری با جذب و ذخیرهی گازهای آلاینده و در نتیجه حذف کردن آنها از اتمسفر، آلودگی هوا را کاهش می دهند (نواک[10]، 1994؛ نواک و همکاران[11]، 2006). درختان با ایجاد سایه و خنک کردن محیط، هوا را معتدل می کنند. بنابراین به کاهش احتمال بیمارهای مربرط به گرما کمک می کنند. اکوسیستمهای شهری پیچیدهترین محیطها در مدیریت بیماری بشمار میآیند. این اکوسیستمها محیطهایی بسیار متنوع و ناهمگن هستند. انواع و شدت شیوع بیماریها، نماتدها و پاتوژنهای ایجاد کننده بیماری در بیشتر موارد با مناطق جنگلی متفاوت است اکوسیستمهای شهری موقعیت خاصی برای کنترل بیماریها و آفات بویژه کنترل بیولوژیک ایجاد می کند تعریف اهداف مدیریتی در اکوسیستمهای شهری بسیار دشوار است زیرا ارزش اقتصادی، مباحث زیبا شناختی و خطرات بیماری باید بصورت همزمان در نظر گرفته شوند. با این وجود اصول ارزیابی بیولوژی و اکولوژی بیماری برای مدیریت و کنترل در اکوسیستمهای شهری ضروری است (آهومنش، 1379). بسیاری از بیماریها درختی در مناطق شهری وجود ندارند و بسیاری از بیماریها در این اکوسیستمها به ندرت طغیان مییابند. بیماریهای درختی در مناطق شهری دو تفاوت عمده با بیماریهای مناطق جنگلی دارند نخست اینکه اکوسیستمهای نزدیک جمعیتهای بزرگ انسانی تخریب شده هستند بنابراین جز اکوسیستمهای فقیر و کم ارزش محسوب میشوند بنابراین نیاز است تعریف جدیدی
خرید اینترنتی فایل متن کامل :
از این بیماریهای ارائه و تعاریف سنتی اصلاح شود. دوم ارزش اقتصادی و زیبا شناختی درختان در اکوسیستمهای شهری است که با جنگل متفاوت است. این اصلاحات، اقدامات کنترلی خاص را ممکن و توجیح می کند (اطهریپور، 1381).
درختان برای آشیانهای اکولوژیکی در اکوسیستمهای مختلف سازگار شده اند. در حالی که برای زندگی در اکوسیستمهای شهری تمایز نیافتند. در واقع امکان کسب تمایز برای آنها وجود ندارد زیرا پراکنش و استقرار پایه های جدید عمدتا از طریق کاشت نهال از جمعیتهای خارجی صورت میگیرد تا کاشت بذر و استقرار طبیعی. بنابراین درختان در یک اکوسیستم بیگانه هستند که برای ادامه حیات در شرایط جدید بطور اختصاصی سازگاری کسب نکرده اند. یک اکوسیستم شهری نتیجه تعامل و برهم کنش دراز مدت موجودات زنده درون محیط زیست که در آن زندگی می کنند نیست بلکه نتیجه تخریب اکوسیستمهای تکامل یافته قبلی یا ایجاد یک اکوسیستم کاملا طرح ریزی شده (اکوسیستم مصنوعی) هستند (خداشناس و اطهریپور، 1389).
یک اکوسیستم پایدار وابسته به چرخهی عناصر غذایی ضروری و زنجیره های انرژی است. در یک اکوسیستم شهری این چرخهها شدیدا تحلیل یافتهاند. فعالیتهای ساختمانسازی، سنگفرش و آسفالت جادهها و فشردگی خاک مانع نفوذ آب در خاک می شود. برگها و دیگر بخشهای درختی با تجزیه شدن درخاک مقادیری از آن را به خاک انتقال میدهند. در اکوسیستمهای شهری با خود تنظیمی پایین یک کاهش مداوم انرژی و مواد غذایی وجود دارد. بنابراین درختان بویژه درختان بدلیل فقدان مواد غذایی و انرزی در شرایط تنشزای دائمی قرار دارند.
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1400-05-08] [ 07:53:00 ق.ظ ]
|